"Kağıtlar Çöp Değildir." Projesi Başarıyla Bitirildi.

18 Aralık 2019 Çarşamba

Okulumuzun İnsan Kaynakları Yönetimi Programı öğrencileri tarafından, Öğr. Gör. İsmail ALİCİ'nin verdiği Girişimcilik Dersi bünyesinde gerçekleştirilen "Kağıtlar Çöp Değildir." sosyal sorumluluk projesi başarı ile sonuçlandırıldı.

Hem bir toplumsal bilincin oluşması hem de sosyal girişimcilik örneği olması adına gerçekleştirilen proje, başarı ile sonuçlandırılmıştır. Ayrıca, proje başında elde edilen gelirlerin çeşitli dernek ve vakıflara verileceği özellikle belirtilmişti. Toplamda 1 sene süren proje, Kaymakamlığımız ve Belediyemizin desteği ile yaklaşık olarak 75 toplama noktasında sürmüştür. Biriktirilen kağıtlar her hafta öğrencilerimizin desteği ile toplanmıştır. Bir senelik projenin sonunda 4 ton kağıt toplanmıştır. Toplanan kağıtlar atık toplama firmasına satılmıştır. Elde edilen gelirler ile birlikte hoca ve öğrencilerimizin katkılarını da dahil ederek önceden belirlenmiş olan yardımlaşma derneklerine ve vakıflarına gönderilmiştir.

Toplanan Kağıtlar;

Projemiz, Şebinkarahisar'da yaşayan pek çok insanın teveccühünü kazanmıştır. Bu vesileyle projemize destek olan başta Şebinkarahisar Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Hocalarımıza, Belediye Çalışanlarına, Öğrencilerimize ve Halkımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Projeye başlarken, öğrencilerimizle birlikte bu işin sadece gönüllülük ile olabileceğini belirtmiştik. Ve öyle de oldu. 1 Senelik proje sürecinde herşey gönüllülük esasıyla yapıldı. Hem öğrencilerimiz mutlu oldu hem de halkımız.

Bu vesileyle geleceğimizin korunmasına adına yapılan bu projenin gelecek nesillerimize birer bilinç ve şuur aşılanması, projenin üstlenicisi olan Okulumuzun İnsan Kaynakları Yönetimi Programı öğrencilerine özellikle teşekkürlerimizi sunar, hayatlarında başarılarını dileriz.

Geleceğimizi inşa ederken çevreyi daha fazla düşünen insanların/projelerin artmasına önayak ayak olduysak ne mutlu bize.

Proje Ekibinin Bir Kısmı;

Proje sonunda elde edilen gelir az olsa bile güzel bir düşünceye vesile olduğumuzu düşünüyoruz. Proje gelirlerine, hoca ve öğrencilerimizin de katkılarını dahil ederek çeşitli yardımlaşma ve dayanışma derneklerine/vakıflarına bağışlamış bulunmaktayız.

Dekontlar aşağıda görülebilir;